DACĂ aş fi Prim-Ministrul României!

  • Dacă aş ajunge Prim-Ministrul României, aş începe guvernarea din prima zi, cu 3 Ordonaţe de Urgenţă:

Mărirea Indemnizaţiei de Handicap, gradul 1, la 75% din salariul minim brut pe economie

Mărirea Indemnizaţiei de Handicap, gradul 2, la 50% din salariul minim brut pe economie

Mărirea Indemnizaţiei de Handicap, gradul 3, la 25% din salariul minim brut pe economie

  • Aş acorda întreaga pensie de urmaş, românilor cu dizabilităţi, de gradul 1, iar dacă pensia de urmaş rezultată ar fi mai mică decât salariul minim brut pe economie, atunci automat cuantumul pensiei de urmaş să ajungă tot la 75% din salariul minim brut pe economie.
  • Aş dezincrimina cumularea Indemnizaţiei de Handicap, a Pensiei de Urmaş sau a Pensiei de Invaliditate cu alte venituri private neimpozabile, pentru toate gradele de handicap şi de invaliditate.
Creator imagine: Kiss Levente
  • Statul Român va subvenţiona şi va acorda gratuit 100 kw de energie electrică lunar, locuinţelor unde îşi are reşedinţa permanentă, un membru al familiei respective încadrat într-un grad de handicap sau de invaliditate.

  • Statul Român va subvenţiona şi va acorda gratuit 100 metri cubi de gaz natural lunar, locuinţelor unde îşi are reşedinţa permanentă, un membru al familiei respective încadrat într-un grad de handicap sau de invaliditate.

Atenţie: Compensarea guvernamentală a celor 1.200 Kw de energie electrică anual şi a celor 1.200 de metri cubi de gaz natural anual, se va face sezonier, diferenţiat şi inteligent, după cum urmează: În lunile friguroase sau caniculare de peste an, se va compensa până la 150 de Kw de energie electrică, pe lună sau/şi până la 150 de metri cubi de gaz natural, pe lună, ca astfel familiile românilor cu dizabilităţi să se bucure de aceste facilităţi guvernamentale, atunci când ne doare sufletul cel mai tare şi cheltuierile la intreţinere devin de dreptul împovărâtoare.

Reiterez: Această compensare guvernamentală va fi sezonieră, diferenţiată şi inteligentă, din simplu motiv că primăvara şi vara, consumul de gaz natural poate scădea dramatic în locuinţele românilor cu dizabilităţi, de la un vârf de 150 metri cubi de gaz consumaţi în luna ianuarie, la nici 30 de metri cubi de gaz consumaţi în luna iulie. După acelaşi tipar, comparativ, se poate întâmpla acelaşi lucru şi cu consumul de energie electrică.

  • Statul Român va subvenţiona în integralitate preţul gigacaloriei la energia termică pe timp de iarnă, locuinţelor unde îşi are reşedinţa permanentă, un membru al familiei respective încadrat într-un grad de handicap sau de invaliditate. Legea există, dar acoperă parţial preţul gigacaloriei şi doar în acele situaţii birocratice, când familia respectivă depune o cerere scrisă la primărie; Iar eu cer ca legea să se aplice în mod automat, în baza evidenţei populaţiei, unde sunt trecute şi persoanele cu dizabilităţi.

  • Statul Român va subvenţiona în integralitate minimul 10 metri cubi de apă rece şi minimul 5 metri cubi de apă caldă lunar, locuinţelor unde îşi are reşedinţa permanentă, un membru al familiei respective încadrat într-un grad de handicap sau de invaliditate. Dacă familia persoanei cu dizabilităţi va consuma mai puţin de 10 metri cubi de apă rece şi mai puţin de 5 metri cubi de apă caldă, într-o lună, atunci să se consemneze acest lucru de către administraţia blocului şi să fie trecuţi cu minus la regie, ca ulterior acei metri cubi de apă rece şi de apă caldă necomunsumaţi, să compenseze o posibilă abatere peste norma stabilită, dar dintr-o altă lună a aceluiaşi an calendaristic.

  • Statul Român va subvenţiona şi va acorda cu titlu gratuit abonamentul lunar la telefonia mobilă, plus acces la internet de mare viteză şi de ultimă generaţie, de tip 5G, locuinţelor unde îşi are reşedinţa permanentă, un membru al familiei respective încadrat într-un grad de handicap sau de invaliditate. La începutul anilor 1990, românii cu dizabilităţi aveau dreptul la o 100 de minute gratuite la abonamentul de telefonie fixă, pe vremea aceea. Drept ce l-am pierdut demult.

  • Statul Român va scuti de la plata impozitului pe imobil şi pe maşina personală a familiei sau a asistentului personal, după caz, al persoanei cu dizabilităţi, încadrată într-un grad de handicap sau de invaliditate.

  • Statul Român va deconta prin Casa de Asigurări de Sănătate, o dată la 10 ani, dacă este nevoie, lucrările dentare, de până în 3.000 de €uro, pentru românii cu dizabilităţi încadraţi într-un grad de handicap sau de invaliditate. Pentru că stima de sine e nepreţuită şi vine la pachet cu un zâmbet pe măsură!

Pun accentul ca Statul Român să acorde toate aceste drepturi sociale, şi mediului familial al românilor cu dizabilităţi sau a asistenţilor personali, fiindcă extrem de puţini dintre noi suntem proprietari, de facto, al imobilului personal, în care locuim sau a maşinii familiale, cu care ne deplasăm.

Românii cu dizabilităţi au nevoie ca toate aceste drepturi fundamentale să fie flexibile şi extinse către membrii familiei noastre sau către asistenţii personali, după caz, ca să ne bucurăm de avantajele legii, iar nu ca până acum, când legea este moartă sau birocraţia funcţionarilor publici o face să fie inaplicabilă nevoilor noastre speciale.

  • Statul Român va construi, în regim de urgenţă, centre rezidenţiale, de tip „Respiro”, pe modelul grădiniţelor sau şcolilor de cartier, unde persoanele cu dizabilităţi să poată fi lăsate peste zi, de către asistentul personal sau de către familie, în grija unui personal calificat: Care să ne îngrijească, să ne asigure cele 3 mese calde de peste zi, să ne asigure alternativ, atât activităţi de recreere, cât şi de recuperare fizică, recuperare psihică, cât şi suport emoţional!
  • Construirea acestor centre rezidenţiare, de tip „Respiro”, va urmări beneficiarul cu dizabilităţi, şi anume: În zonele unde, pe o rază de 5 km, să zicem, îşi au domiciliu, un grup mai numeros al persoanelor cu dizabilităţi, să se construiască sau să i se aloce o clădire mai spaţioasă, care să poată primi maximul 200 de persoane cu dizabilităţi în acelaşi timp, plus personalul aferent; Iar în zonele unde îşi au domiciliu, un grup mai firav al persoanelor cu dizabilităţi, să se construiască sau să i se aloce o clădire mai puţin spaţioasă, şi personal, pe măsură.

În acele cazuri grave, în care persoana cu dizabilităţi este nedeplasabilă, Statul Român va asigura transportul, la cererea familiei sau a asistentului personal.

  • Aş interzice orice fel de reclamă din mass-media naţională, la medicamente sau suplimente alimentare, fiindcă: Farmacia devine anticamera morţii, pentru tot omul ce intră pe uşile sale ca la supermarket, fără consultarea prealabilă a medicului şi fără o reteţă prescrisă de doctor!
  • Aş interzice, în aceeaşi linie, orice fel de reclamă din mass-media naţională: La mâncare, produse alimentare, fast-food-uri, dulciuri, pentru că reclamele TV la alimente activează gena obezității, iar obezitatea infantilă ne ucide copiii; De asemenea, obezitatea ucide şi persoanele mature, incomplet informate, slabe de înger sau ignorante din fire!
  • Primăriile locale din toată România să fie obligate prin lege să construiască din fondurile locale, naţionale sau europene, 10% locuinţe sociale din cumulul total de autorizaţii de construire a blocurilor noi; Sau primăriile locale să achiziţioneze 10% din apartamentele din cartierele rezidenţiale şi să le ofere, spre cumpărare la preţuri modice, la fel cum se întâmplă în blocurile ANL: Famililor sărace, persoanelor cu dizabilităţi, oamenilor străzii sau a asistaţilor social, ca astfel să nu se mai transforme cartierele mărginaşe din oraşele ţării, în adevărate ghetouri ale sărăciei extreme, neputinţei inumane şi a abandonării semenilor noştri pe marginea prăpastiei civilizaţiei contemporane!
  • În plan economic, vă spun, deocamdată, doar o singură măsură: Aş crea Ministerul Integrării Republicii Moldova, căruia i-aş aloca din Bugetul de Stat al României, cel puţin jumătate de miliard de €uro anual, ceea ce ar veni circa 10% din Produsul Intern Brut al regiunii româneşti dintre Prut şi Nistru, aş prioritiza cheltuirea acelor fonduri, pe construirea în regim de urgenţă a 12 sau 13 poduri noi peste Prut, ca astfel românii de pe cele două maluri ale Prutului, să poată traversa lejer, un amărât de râu, din 50 în 50 de kilometri, ca orice european respectabil.

Vorba aceea, avem două poduri ridicate către bulgari, peste Dunăre, al doilea cel mai mare fluviu al Europei şi există doar 9 poduri amărâte, construite de pe vremea daco-romanilor, peste Prut: către Chişinău, Cahul, Bălţi, Soroca, Comrat, Tighina, Tiraspol, Dubăsari, Orhei, ş.a.m.d.

De asemenea, aş aloca fonduri pentru construirea autostrăzii Iaşi – Chişinău şi a unui spital regional la Chişinău.

Iar pentru cârcotaşii de serviciu, ce mi-ar putea replica în ignoranţa lor maliţioasă, că n-ar fi de ajuns jumătate de miliard de €uro pentru realizarea tuturor acestor investiţii strategice şi de bun simţ, le replic scurt – O Guvernare de 4 ani ar însemna 2 miliarde de €uro, la un preţ maxim de realizare a proiectelor, ca la demenţii din PSD:

-pentru realizarea autostrăzii Iaşi – Chişinău, să zicem 1,5 miliarde €uro,

-pentru construcţia Spitalul Regional din Chişinău, să zicem, un sfert de miliard €uro sau 250 milioane €uro,

-iar pentru un amărât de pod peste râul Prut, de câţiva zeci de metri lungime, vreo 20 milioane €uro, per bucată, ceea ce ar veni, 13 poduri înmulţit cu 20 milioane fiecare = 260 milioane €uro.

Concluzia: Matematica este atât de simplă pentru mine, un handicapat indignat, cu 8 clase primare, pe cât de complicată este reaua voinţă a clasei politice actuale în a urni lucrurile în direcţia cea bună pentru naţiunea română!

  • Aş obliga, prin lege, instanţele de judecată din România, să judece cu celeritate, chiar zilnic, dacă este posibil, acele dosare ce blochează marile proiecte de infrastructură şi dezvoltare ale ţării. După care, desigur, cetăţenii României pot ataca acele decizii judecătoreşti interne în instanţele de judecată europene şi internaţionale, dar fără să mai blocheze un proiect sau altul al Statului Român, cu anii. Iar dacă instanţa de judecată europeană sau internaţională, condamnă decizia de judecată a instanţei de pe teritoriul naţional, în acel caz, Guvernul României să despăgubească financiar pe cetăţenii ce au avut câştig de cauză, însă proiectul de infrastructură va merge înainte, va fi finalizat.
  • Iar în acele dosare grele, negociate până târziu în noapte, în ceea ce privesc Afacerile Europene, aş folosi cu diplomaţie, tact şi inteligenţă, dreptul de veto al României în Consiliul European, nu în mod egoist cum s-a tot întâmplat, cu alte state membre din istoria Uniunii Europene, doar ca să câştig un avantaj minor, de etapă, pentru naţiunea română, ci aş folosi dreptul de veto ca să popularizez şi să găsesc susţinere civică şi mediatică printre cetăţenii europeni din Statele Membre, pentru Indemnizaţia Europeană de Handicap.
  • Pentru mulţi dintre voi ar fi un fapt, poate, extravagant şi insolit, dar alături de Academia Română, Agenţia Spaţială Română (ROSA), Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi de reprezentanţii comunităţii stiinţifice din România, aş începe discuţiile în agora publică, prin intermediul mass-mediei naţionale, despre necesitatea construirii unui Port Spaţial, în următorii zece ani, undeva la Marea Neagră, în judeţul Constanţa, că umanitatea este atât de aproape să intre într-o nouă eră a explorării şi cuceririi spaţiului cosmic, nu doar pentru idealuri stiinţifice sau pentru scopuri militare, ca în anii 50 sau 60 ai secolului 20, ci cu dorinţa clară de a se crea o economie spaţială, ce va depăşi ca valoare, în timp, economia celor mai puternice state de pe Terra.

Dacă vă întrebaţi cum îndrăznesc să visez că aş putea ajunge vreodată Prim-Ministrul României, deşi sunt un handicapat nenorocit, desconsiderat ca un simplu număr din statistici, un blestemat de asistat-social, o piedică economică în dezvoltarea României, cu doar 8 clase primare, fără diplome de universităţi false şi fără doctorate plagiate, vă răspund simplu:

Un retardat ca Klaus Iohannis a ajuns Preşedintele României; Proasta Satului, Viorica Dăncilă a fost Premierul României; Cretinul Absolut, Gigi Becali a fost europarlamentar şi în Comisia Juridică din Parlamentul României, unde sunt termeni grei de tot ca dintr-o limbă străină, pe care nu sunt de ajuns să-i înţelegi, trebuie şi corelaţi cu pricepere ca să ajungi undeva; Liderul in funcţie al PSD, Marcel Ciolacul, ce are o moacă tembelă, de oligofren sadea, şi atâţia alţi politicieni, ce nu sunt în stare să citească bine nici măcar un amărât de text de pe o hârtie, în schimb eu îmi scriu singur ideile, dintre care am înşirat câteva aici pentru voi!

Ca astfel de imagini frumoase despre dizabilitate să fie găsite uşor pe internet şi să fie folosite de câţi mai mulţi dintre voi, le-am încărcat aici cu acceptul domnului Kiss Levente

7 septembrie 2020