În numele minorităţii românilor cu dizabilităţi, revendic ca Salariul Asistentului Personal să fie calculat după Salariul Mediu Brut, pe economie, ca să ajungă la 6.500 de lei (1.300 de €uro), pe lună.

romani cu dizabilitati, Salariu Asistent Personal, Salariul Mediu Brut, bani, lei, euro, Indemnizatia Europeana de Handicap, Parlamentul European, Indemnizatie de Handicap, Salariul Minim Brut, strategie, plan, politici publice, economie, concurenta, piata muncii, ideal, loc de munca, bine platit, sate, comune, orase, vecinatate, ulita, cartier, somer, disperat, spaga, pretentios, doctor, corupt, spitale, carte de munca, saracie, dragoste jertfelnica, afectiune, devotat, ingrijire, parinte, anunt, mica publicitate, calificat, minoritate, premiera internationala, petitie, popular,

Când am revendicat, în premieră internaţională, adoptarea Indemnizaţiei Europene de Handicap de către membrii Parlamentului European, am solicitat, în mod intenţionat, cele mai mici sume pentru europenii cu dizabilităţi, fiindcă nu banii în sine reprezentau scopul acelor petiţii, cât popularizarea, prin intermediul internetului, a ideii unei Indemnizaţii Europene de Handicap!

Cer ca Indemnizaţia Europeană de Handicap, de gradul 1, să fie 500 €uro, pe lună, în toate statele Uniunii Europene!

Cer ca Indemnizaţia Europeană de Handicap, de gradul 2, să fie 250 €uro, pe lună, în toate statele Uniunii Europene!

Cer ca Indemnizaţia Europeană de Handicap, de gradul 3, să fie 150 €uro, pe lună, în toate statele Uniunii Europene!

La fel am procedat şi cu Indemnizaţia Naţională de Handicap, am cerut cele mai neînsemnate sume de bani pentru românii cu dizabilităţi, dar, atenţie, le-am legat ombilical de creşterea Salariului Minim Brut, pe economie, care actualmente este în cuantum de 3.300 lei (650 €uro)!

Cer ca Indemnizaţia Naţională de Handicap, de gradul 1, să ajungă la 75% din Salariul Minim Brut, pe economie sau 2.500 lei (500 €uro), pe lună.

Cer ca Indemnizaţia Naţională de Handicap, de gradul 2, să ajungă la 50% din Salariul Minim Brut, pe economie sau 1.700 lei (350 €uro), pe lună.

Cer ca Indemnizaţia Naţională de Handicap, de gradul 3, să ajungă la 25% din Salariul Minim Brut, pe economie sau 800 lei (150 €uro), pe lună.

De la bun început am avut o strategie elaborată şi un plan de lucru în această direcţie, ca Indemnizaţia de Handicap să se mărească substanţial şi constant, o dată cu creşterea Salariului Minim Brut, pe economie!

Simultan cu creşterea veniturilor financiare ale românilor cu dizabilităţi, ar fi normal să se adopte o serie de politici publice, prin care să fie stimulată o întreagă economie personalizată în jurul nevoilor noastre, care ar duce la dezvoltarea unei concurenţe acerbe pe piaţa muncii, inclusiv pentru un loc de asistent personal în slujba persoanei cu dizabilităţi.

Dar ca acest ideal să devină realitate, este absolut necesar ca Salariul Asistentului Personal să fie calculat, după Salariul Mediu Brut, pe economie, ca să ajungă la 6.500 de lei (1.300 de €uro), pe lună.

Atunci să vedeţi cum oamenii disperaţi o să întrebe, la colţul străzii, în căutarea unui loc de muncă bine plătit, inclusiv de la sate sau din comune, nu numai din marile oraşe: Alo, domnul, cunoaşteţi vreun handicapat prin vecinătate, pe uliţa sau în cartierul dumneavoastră, care are nevoie de un asistent personal?

Ce vorbeşti, frate, la 6.500 de lei (1.300 de €uro), pe lună, șomerii disperaţi ar fi în stare să dea şi şpagă handicapaţilor pretențioși, ca doctorilor corupţi din spitale, doar ca să-i angajăm cu carte de muncă şi să-i scoatem din sărăcie!

Numai vorbesc despre dragostea jertfelnică şi afecţiunea devotată cu care ne-ar îngriji mai ceva decât un părinte, ca să nu plătim cumva un anunţ la mica publicitate, în căutarea unui alt înlocuitor calificat sau mai sârguincios!

Descarcă imaginea de pe Facebook Twitter sau Instagram…, Vezi cum: Afişe stradale

Lasă un comentariu